Toad World® Forums

Internal Error


#1

Trying to reverse engineer oracle database to create ERD got the following error. Please see attached screenshot.

SOURCE: cs3 - Internal Error
Script: RE Oracle 10g
Description: [Oracle][ODBC]Invalid descriptor index <4>
Row: 304
Column 5

Callstack:

toadmodelererror.doc (123 KB)


#2

Hello,

Please try to use ADO, the “Microsoft OLE DB Provider for Oracle” provider.
Please let us know the result. Thanks in advance!

Regards,

Vladka


#3

The first time I clicked the Finish button with some tables selected as shown in the screen shot in figure 1 and got an “unspecified error”
the second time I tried I with no tables selected and clicked the Finish button and got “Operation is not allowed when object is open” as shown in figure 2.
toadmodelererror1.doc (218 KB)


#4

Please ignore my earlier post. Here is the error I am getting now after making the change “Microsoft OLE DB Provider for Oracle” using ADO. I did a test connection with the ADO and get the following error message -
“Test connection failed because of error initializing provider. ORA-12154. TNS:could not resolve service name.”
Details in attached screenshot.
toadmodelererror2.doc (108 KB)


#5

myORACLE10 =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = mario)(PORT = 1521))
(CONNECT_DATA =
(SERVER = DEDICATED)
(SERVICE_NAME = oracle10)
)
)

the net service name would be myORACLE10.

Partho, if you encounter another trouble, please write us back. Thanks.

Regards,

Vladka & TDM Team

Hello Partho,

To set up the provider properly, you need to define a correct Net Service Name in the “Enter a Server Name” text box. - Please see the Data Link Properties dialog | Connection tab.

If you don’t know the net service name, you can find it in Oracle TNSNAMES.ORA file.

Example:
If the following would be here:


#6

I connected using the MS ADOand the only tables showing up are for the schema for my user name. I need to be able to see all the tables for all of the schemas.

The tables tab shows only my schema and it is greyed out so I can not see any more.

I can connect with Toad and see all of the schemas, but can not with the modeling tool.


#7

Hello,

Please select the ‘Load All Accessible Objects “ALL_”’ checkbox in the Options step in the RE Wizard.

Regards,

Vladka & TDM Team