Toad World® Forums

Toad unable to connect to some databases

All,

I've just upgraded to Toad for Oracle Beta 12.12.0.15.

I had Toad connect to IIB_KRG@OMSE12 and it failed:

Which was kind of unexpected. So I retried using Toad 10.12,
and it establishes the connection without a flaw...

If you need any additional info, please do not hesitate to ask.

Kind regards,
Abe Kornelis

Abe,

How are you making your connection? The screenshot looks like you are using the entire TNS descriptor in the database dropdown.

On login window select the OMSE12 login. Which tab is active (TNS, Direct, LDAP) and what is the value of the database field?

Also if you can, send me your Connections.xml file offline to michaelstaszewskiquest.com.

Thanks,

Michael

Abe, backing up a bit. I forgot that internally we convert Direct (Easy Connect) connections to TNS descriptors so that TCPS protocol can be handled properly. Is your connect string something along these lines?

TED@10.10.61.208:1550/OMSE12

Your message last week indicated connecting from the Project Manager. Do you normally initiate your connections from the PM or the Login dialog? How about in this failure, initiated from PM or Login dialog?

Thanks,

Michael

Hi Abe, me again. :slight_smile: Sorry one final thing, I believe I see the reason, but is OMSE12 a SID and Toad is treating it as a service name as shown in your screenshot?

Thanks,

Michael

Thanks for the offline assist. This is fixed for next beta.

Michael

Michael,

thanks for your efforts. I’m eagerly awaiting next beta… :wink:

Abe

Michael,

New beta works fine. Thanks again.

Abe