Toad World® Forums

10.5.1.3 SQL Loader Wizard problem?


#1

Afternoon all,

I think that when running the sql loader wizard, it isn’t setting the
“start in” folder to be that of the control file. I have a simple
control file and the data file in the same location and the control file
contains this:

INFILE ucn.dat

This hasn’t changed since Toad 9.5 at least. Today when I ran it, I got
told that sql loader couldn’t find the data file ucn.dat. If I changed
the control file to this:

INFILE "h:\ucn.dat"

Then everything worked. This is new behaviour since either 10.5GA or the
new patch release. I’m not sure if I have run this under 10.5GA and this
is the first time I’ve run it under 10.5.1.3.

Other than the version of Toad, nothing else has changed.

Cheers,
Norm. [TeamT]

Information in this message may be confidential and may be legally privileged. If you have received this message by mistake, please notify the sender immediately, delete it and do not copy it to anyone else. We have checked this email and its attachments for viruses. But you should still check any attachment before opening it. We may have to make this message and any reply to it public if asked to under the Freedom of Information Act, Data Protection Act or for litigation. Email messages and attachments sent to or from any Environment Agency address may also be accessed by someone other than the sender or recipient, for business purposes. If we have sent you information and you wish to use it please read our terms and conditions which you can get by calling us on 08708 506 506. Find out more about the Environment Agency at www.environment-agency.gov.uk

Information in this message may be confidential and may be legally privileged. If you have received this message by mistake, please notify the sender immediately, delete it and do not copy it to anyone else.

We have checked this email and its attachments for viruses. But you should still check any attachment before opening it.
We may have to make this message and any reply to it public if asked to under the Freedom of Information Act, Data Protection Act or for litigation. Email messages and attachments sent to or from any Environment Agency address may also be accessed by someone other than the sender or recipient, for business purposes.

If we have sent you information and you wish to use it please read our terms and conditions which you can get by calling us on 08708 506 506. Find out more about the Environment Agency at www.environment-agency.gov.uk


#2

well the ‘start in’ folder has actually been the application data directory for quite awhile, and the call to execute sqlldr.exe hasn’t changed in a long time either, so something else is up Norm, but I’ll try to reproduce it in a little bit


#3

Mark,

It’s all gone very strange now.

I though it could have been because the data and control files were on a
network drive. SO I moved the folder to c:, edited the filename to
remove the path and ran it - it worked. :slight_smile:

Aha!

I went back to the network drive, changed the control file there back to
no path again, and ran it. It ran as well. :frowning:

Restarted the SQL Loader wizard and it still ran. Rebooted Toad and it
still ran.

I’m sorry for leading you up the path on this one, it seems to be a
conspiracy to make me look stupid here! (Trust me, you don’t need a
conspiracy!)

Cheers,
Norm. [TeamT]

Norman Dunbar
Contract Senior Oracle DBA
CIS Engineering Services
Internal : 7 28 2051
External : 0113 231 2051


#4

thanks for letting me know Norm. This is exactly my frustration with McAfee right now, I can no longer get it to misbehave when it so clearly was before.


#5

Hi Mark,

It seems that this problem re-appeared in my laptop installation for the version 13.1 R2 2018. Although the version 13.0 works fine. what could be the reason of it?

Thanks
Ali