Beta 17.1.517.3008 issues

Open Toad, do not make connection, do not open any other windows, close Toad

Closes OK

Open Toad, make connection, close any windows that automatically open, close Toad

Closes OK

Open Toad, do not make connection, open Editor, close Toad

Closes OK

Disable themes and then do something you know will leave Toad process running and close Toad

  • Run Toad /VIRTUAL CLEAN
  • Connect, Edit "select...", obtain exec plan
  • Close Toad Main window
  • "Save" confirmation appears over the Main window
  • "Commit" confirmation appears over the Main window
  • Closes OK

Running like this:
"C:\Program Files\Quest Software\Toad for Oracle Beta\Toad.exe" /VIRTUAL CLEAN

Open Toad, do not make connection, do not open any other windows, close Toad
DOES NOT close.
Toad The screen remains frozen as an image as if it were wallpaper

Open Toad, make connection, close any windows that automatically open, close Toad
DOES NOT close.
Toad The screen remains frozen as an image as if it were wallpaper

Open Toad, do not make connection, open Editor, close Toad
DOES NOT close.
Toad The screen remains frozen as an image as if it were wallpaper

Disable themes and then do something you know will leave Toad process running and close Toad
Always Toad runs without a theme.
DOES NOT close.
Toad The screen remains frozen as an image as if it were wallpaper

Now:

  1. Returns to my configuration

  2. "Do something I know will leave Toad process running"

  3. Main Window closes BEFORE queries

  4. Toad process running.

  5. Start Toad

  6. Disable Color Schemas

  7. "Do something I know will leave Toad process running"

  8. Main Window closes AFTER queries

  9. Toad process IS NOT running.

Conclusion
Toad process remains running when Color Schemas is enabled.

From your screenshot it looks like you were using the Charcoal theme. Is this correct? I am unable to reproduce the issue using this theme and from your latest tests it looks like the trigger for you is just the theme and no other settings.

Which version of Windows are you using?
Is this a Citrix or VDI environment?
Are you connected over remote desktop?

From your screenshot it looks like you were using the Charcoal theme. Is this correct?

Yes.

I am unable to reproduce the issue using this theme and from your latest tests it looks like the trigger for you is just the theme and no other settings.

Just Enable Color Schemes. Nothing more.

Which version of Windows are you using?

11 Pro, latest updates

Is this a Citrix or VDI environment?

No

Are you connected over remote desktop?

No

This will be fixed next beta.

1 Like

Thank You, John!

1 Like