Toad World® Forums

Error upon Connection in Toad

Yesterday I was trying to use Toad to login to one of our Oracle databases, when my computer crashed. Once I restarted my computer, whenever I try to login to any database, it gives me an “Invalid stream format” error. Here’s the stack trace which the error log gave:

EurekaLog 7.0.3.0

Application:

1.1 Start Date : Thu, 16 Feb 2017 13:04:43 +0500
1.2 Name/Description: Toad.exe - (Toad for Oracle)
1.3 Version Number : 11.6.1.6
1.6 Up Time : 1 minute(s), 22 second(s)

Exception:

2.2 Address : 00477574
2.3 Module Name: Toad.exe - (Toad for Oracle)
2.5 Type : EReadError
2.6 Message : Invalid stream format.
2.7 ID : 2DD20000
2.11 Sent : 0

User:

3.2 Name : Nationwide
3.3 Email:

Computer:

5.2 Total Memory : 8466423808
5.3 Free Memory : 4302639104
5.4 Total Disk : 126953189376
5.5 Free Disk : 50766688256
5.6 System Up Time: 3 hour(s), 38 minute(s), 42 second(s)
5.7 Processor : Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz

Operating System:

6.1 Type : Microsoft Windows 7 (64 bit)
6.2 Build #: 7601

Steps to reproduce:

8.1 Text:

Call Stack Information:

|Methods |Details|Stack |Address |Module |Offset |Unit |Class |Procedure/Method |Line |

|*Exception Thread: ID=8548; Parent=0; Priority=-2 |
|Class=; Name=MAIN |
|DeadLock=0; Wait Chain= |

Comment=
7FFFFFFE
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040
00000040

Modules Information:

|Handle |Name |Description |Version |Size |Modified |Path |

|00400000|Toad.exe |Toad for Oracle |11.6.1.6 |40634232|2012-11-19 16:50:54|C:\Program Files (x86)\Quest Software\Toad for Oracle 11.6\ |
|14DF0000|oci.dll |Oracle Call Interface |11.2.0.1 |987136 |2010-04-02 06:42:34|C:\OracleWin32\11g\11.2.0.1.0\Client\bin\ |
|14F70000|oranl11.dll |Oracle SQLNet ORANL DLL |11.2.0.1 |397312 |2010-03-31 06:56:04|C:\OracleWin32\11g\11.2.0.1.0\Client\bin\ |
|15030000|orantcp11.dll |Oracle SQL
Net ORANTCP DLL |11.2.0.1 |217088 |2010-03-31 06:56:10|C:\OracleWin32\11g\11.2.0.1.0\Client\bin\ |
|15070000|oranldap11.dll |Oracle SQLNet ORANLDAP DLL |11.2.0.1 |311296 |2010-03-31 06:56:46|C:\OracleWin32\11g\11.2.0.1.0\Client\bin\ |
|150D0000|orancrypt11.dll |Oracle SQL
Net ORANCRYPT DLL |11.2.0.1 |118784 |2010-03-31 06:56:32|C:\OracleWin32\11g\11.2.0.1.0\Client\bin\ |
|15110000|oranro11.dll |Oracle SQL*Net ORANRO DLL |11.2.0.1 |307200 |2010-03-31 06:56:00|C:\OracleWin32\11g\11.2.0.1.0\Client\bin\ &nb

Looks like it bombed while trying to load the threaded queries window in the Editor. You might try deleting the grid settings for that window - go to your user files folder, then GUISettings under that, and delete any files that match the pattern: SEThreadedQueries.*

If that doesn’t solve it, you could try renaming your GUISettings folder (Toad will create a new one). All you’ll lose settings wise is grid customizations.

If that doesn’t solve it, renaming your User Files folder should solve it. That will lose all settings in Toad.