Toad World® Forums

TDA hangs on startup

Hi,

One of our users is suddenly experiencing the following problem. If she starts up Toad for Data Analysts, only a splash screen appears.
Furthermore:

  • the window of the program does not appear, even after waiting for about 10 minutes or so
  • there is a process called Toad.exe visible in the task manager. Its CPU usage is 0%
  • TDA did work on her PC. All of a sudden, it stopped working
  • no other users of our company are experiencing this problem

I examined the Event Viewer, but I could not find any error message related to TDA.

The user did not install any programs recently. However, our IT-department distributes (security)-updates automatically so maybe this is resulted in a conflict.

Anyway, does anyone know the cause of this problem? Are there any logfiles that can be examined?

I don’t want to re-master the entire PC, so please help us out!

TIA!

Message was edited by: Erik0067

I have never seen that error discription. I would try two things.

  1. Rename your Data Directory. It will be in a similiar directory to this below.
    C:\Documents and Settings%your name%\Application Data\Quest Software\Toad for Data Analysts 2.7

  2. Re-install TDA.

If that does not solve the issue I would reinstall .net.

Debbie

Thanks, renaming the directory C:\Documents and Settings%your name%\Application Data\Quest Software\Toad for Data Analysts 2.7 got me rid of the problem!

Excellent! Glad to hear that solved the problem.

Debbie