Toad World® Forums

Copying from data grid unreliable

Hi

In the latest version of Toad (12.1.0.22) copying from data grids seems to have become very unreliable.

Generally if I want a value from a data grid I’ll click on it and hit ctrl-C. Now it often doesn’t work. The clipboard still has whatever it had before.

Unfortunately it’s hard to test as it seems to be fairly random whether or not it’ll work. I think it’s more likely to fail straight after running the query - and once it’s started working it carries on working - until it decides to stop working again.

Thanks

Dan

I may have noticed something similar. I wonder if it depends on whether you’ve got
the cell selected (entire rectangle is colored) or the contents of the cell selected (just the background around the digits is colored)?

Nate Schroeder

US Row Crops IT Data Management Team

Monsanto Company

800 N. Lindbergh Blvd. G3WB - Saint Louis, MO - 63167

314-694-2592

From: DanCJ [mailto:bounce-DanCJ@toadworld.com]

Sent: Monday, October 07, 2013 3:36 AM

To: toadoracle@toadworld.com

Subject: [Toad for Oracle - Discussion Forum] Copying from data grid unreliable

Copying from data grid unreliable

Thread created by DanCJ

Hi

In the latest version of Toad (12.1.0.22) copying from data grids seems to have become very unreliable.

Generally if I want a value from a data grid I’ll click on it and hit ctrl-C. Now it often doesn’t work. The clipboard still has whatever it had before.

Unfortunately it’s hard to test as it seems to be fairly random whether or not it’ll work. I think it’s more likely to fail straight after running the query - and once it’s started working
it carries on working - until it decides to stop working again.

Thanks

Dan

This e-mail message may contain privileged and/or confidential information, and is intended to be received only by persons entitled

to receive such information. If you have received this e-mail in error, please notify the sender immediately. Please delete it and

all attachments from any servers, hard drives or any other media. Other use of this e-mail by you is strictly prohibited.

All e-mails and attachments sent and received are subject to monitoring, reading and archival by Monsanto, including its

subsidiaries. The recipient of this e-mail is solely responsible for checking for the presence of “Viruses” or other “Malware”.

Monsanto, along with its subsidiaries, accepts no liability for any damage caused by any such code transmitted by or accompanying

this e-mail or any attachment.

The information contained in this email may be subject to the export control laws and regulations of the United States, potentially

including but not limited to the Export Administration Regulations (EAR) and sanctions regulations issued by the U.S. Department of

Treasury, Office of Foreign Asset Controls (OFAC). As a recipient of this information you are obligated to comply with all

applicable U.S. export laws and regulations.

I think it always works if you actually click into the field and select the text first - but in previous versions of Toad - and in this one when it chooses to behave - it also works when you just highlight the field, which is what you get if you just click on it once.

I’ve worked it out now.

It always happens if you click on the first cell on the first row after running a query. Basically when you click on that cell it momentarily looks like you’ve selected the cell - but then it puts the focus into the cell so nothing is selected and I can start typing - as if I had the “Immediate edit” option turned on.

If it field is a string datatype then it automatically selects the text - and so doesn’t cause a problem, but for numbers it doesn’t select the text.

This never happened in previous versions of Toad (and it’s driving me mad).